Gertjo Peek

Mijn opleiding heb ik aan de Deventer Academie voor Fysiotherapie gevolgd en in 1981 afgesloten. Ik kon toen aan het werk in een groepspraktijk in Zoetermeer. Na vijf jaar heb ik mijn eigen praktijk geopend aan de Leidsewallen, ook in Zoetermeer.

De interesse voor acupunctuur groeide en in 1986 ben ik gestart met de opleiding tot acupuncturist in Haarlem bij de Anglo Dutch. Vanaf 1989 was er dan ook sprake van de Praktijk voor Fysiotherapie en Acupunctuur G.J. Peek.

Wil je als acupuncturist lid zijn van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA), dan moet je minstens twee maal per jaar een nascholing volgen en dat is zeker geen straf omdat het nascholingsaanbod zeer omvangrijk en divers is.
Voor de fysiotherapie heb ik de cursus Cyriax gedaan. Diverse modules van de KNGF over schouder, heup, knie en elleboog en een opleiding in Rotterdam via het Nederlands Paramedisch Instituut gevolgd voor behandeling van bekken problematiek. Sinds 2004 heb ik een aantal nascholingen gevolgd over Dry Needling. Begin 2011 heb ik kennis gemaakt met het Mulligan concept, een behandel methode binnen de fysiotherapie, ik ervaar het als een prettige aanvulling.

In 1996 is de praktijk verhuisd naar Den Hoorn 9 in Zoetermeer, een kans om wonen en werken te combineren. De praktijk is qua inrichting het verlengde van ons woonhuis, maar ook qua patiënt benadering het verlengde van ons en mijn visie op het leven. Na de verbouwing van de praktijk in 2010 is het werkplezier alleen maar toegenomen en is de praktijk klaar voor de toekomst.
Mijn huidige visie is gevormd door een opéénstapeling van invloeden waar steeds weer nieuwe indrukken en ervaringen bijkomen; het is een actief proces dat continu doorgaat. De invloeden op mijn visie zijn naast de opleiding fysiotherapie en de nascholingen fysiotherapie, afkomstig uit de traditionele Chinese geneeswijze waar ik dan ook veel mee werk en de antroposofie en zeker niet de minste invloed komt uit ervaringen met de patiënten.

Fysiotherapie is voor mij het adviseren en begeleiden van de patiënt met klachten van het bewegingsapparaat (door welke oorzaak dan ook) om daarmee deze klachten te voorkomen of te verminderen. Om de klachten te verbeteren maak ik gebruik van de massage, de oefentherapie en de fysiotechniek. Deze onderdelen hebben voor mij alle drie evenveel waarde in de behandeling. Mijn benadering van de patiënt is een holistische.

Inmiddels mag ik mezelf Certified Mulligan Practitioner (CMP) noemen, één van de tachtig CMP’s in Nederland en de eerste in Zoetermeer!

Naast mijn werk geniet ik erg van klassieke muziek met Bach als favoriete componist en is fotografie voor mij een heerlijke ontspanning, in de praktijk hangen regelmatig foto’s die door mij gemaakt zijn.
Zit het weer mee dan gaan Annette en ik er graag op uit op de fiets.