079 - 316 50 73 info@dezorgpraktijk.nl

Enkel behandelingOnderzoekers onderzochten de effecten van acupunctuur gecombineerd met mobilisatie bij patiënten met enkel dysfunctie. De onderzoekers concludeerden dat acupunctuur gecombineerd met mobilisatie, effectief is bij 60% van de gevallen.
Enkelstoornissen ontstaan ​​vaak als gevolg van acute enkelverstuikingen, enkelfracturen, of als gevolg van complicaties na een operatie. Enkel sprains veroorzaken schade aan de mediale of laterale ligamenten, wat leidt tot pijn en zwelling. Sommige patiënten herstellen niet volledig en dat beïnvloed hun enkel motorfuncties zodanig dat er snel een nieuwe verstuiking plaats vindt. Complicaties als gevolg van operatie en onbehandelde enkels kunnen leiden tot valgus of een onstabiele gang; ernstige gevolgen zijn gezamenlijke vervorming of traumatische artritis. Ook kunnen sommige patiënten enkelpijn of bewegings disfunctie ervaren.

Mulligan en acupunctuur als behandeling.

De combinatie van specifieke acupunctuur punten met de juiste mobilisatie technieken zorgt er in 60% van de gevallen voor dat er een goed herstel en een juiste functie van de enkel te verwachten is.
In de Zorgpraktijk wordt als mobilisatie techniek graag het Mulligan concept gevolgd, een pijnvrije mobilisatie techniek die direct verbetering geeft.