079 - 316 50 73 info@dezorgpraktijk.nl

Beveiliging, httpsUit onderzoek van de Open State Foundation blijkt dat een overgrote meerderheid van de websites van zorgbedrijven nog geen https ondersteunt. In enkele gevallen wordt hierbij ook informatie in onlineformulieren zonder encryptie verzonden. Twee op de drie sites van zorginstellingen en apotheken zorgen niet voor een veilige verbinding. Dat blijkt uit onderzoek  onder ruim 22.000 sites van zorginstellingen. Zo’n beveiligde verbinding is te herkennen aan een slotje in de browser.
Aanbieders van paramedische zorg scoren het laagst, waar 24 procent van de websites https ondersteunt. Bij fysiotherapeuten is dit aantal 30 procent en bij geestelijke gezondheidszorg en thuiszorg is het 34 procent de rest is dus onveilig. Bij tandartsen, mondhygiënisten en aanbieders van gehandicaptenzorg is bijna 40 procent van de websites beveiligd met https en bij apotheken is dit een kleine 50 procent. Ziekenhuizen en huisartsen doen het relatief goed: respectievelijk 68 en 61 procent van die instellingen dwingt wel een beveiligde verbinding af.

Wie doen het slecht?

1. Fysiotherapie (20% dwingt veilige verbinding af)

2. Thuiszorg (23%)

3. Geestelijke gezondheidszorg (23%)

4. Verloskundigen en kraamzorg (25%)

5. Medische klinieken (26%)

Gelukkig is de website van De Zorgpraktijk wel beveiligd, in de adresbalk staat een slotje. De berichten lopen via een https verbinding. Uw gegevens en berichten naar de praktijk zijn bij ons ook in goede handen.