079 - 316 50 73 info@dezorgpraktijk.nl

mulligan_conceptInternationaal wetenschappelijk onderzoek onderschrijft dat Mulligan Concept werkt.

Doorgaans is veel lichamelijk onderzoek gericht op het diagnosticeren van aangedane of niet goed functionerende musculoskeletale structuren. Degenen die met het Mulligan Concept werken zullen primair de nadruk leggen op het direct pijnvrij winnen van functie. In tegenstelling tot het klassieke onderzoek zal niet d.m.v. provocatietesten gezocht worden naar een voor de klacht verantwoordelijke structuur, maar door het gewricht pijnvrij in de juiste richting te ”sturen”, terug te brengen in zijn normale biomechanische patroon. Inmiddels heeft veel internationaal onderzoek de effectiviteit van het Mulligan Concept aangetoond.

De methode en PILL regel

Peter van Dalen legt uit: “de Mulligan technieken zijn een combinatie van een passieve translatie en/of rotatie in combinatie met een actieve fysiologische beweging, welke, indien correct toegepast, onmiddellijk leidt tot eliminatie van pijn en normaliseren van de bewegingsomvang en functie. Na een aantal herhalingen moet de verbetering ook zonder tussenkomst van therapeut worden behouden.

Internationaal

“De internationale betekenis van het Mulligan Concept wordt ook onderschreven”, vertelt Claassen, doordat alle fysiotherapeuten in het Medisch Olympisch Team van de USA die naar Rio afreisden, Certified Mulligan Practitioner (gecertificeerde Mulligan therapeuten) moesten zijn. Dat zegt toch wel wat. Het is dan ook een wereldwijde methode. We hebben docenten in alle delen van de wereld, van de USA, Brazilië, Europa, tot in Australië. Samen hebben we ook de criteria bepaald waar de Certified Mulligan Practitioners aan moeten voldoen. Dus wereldwijd is dit hetzelfde certificaat.

Toekomst

Claassen en Van Dalen constateren dat de laatste tijd steeds vaker cursisten besluiten de opleiding ook werkelijk af te willen ronden met het examen, zodat zij zich ook Certified Mulligan Practitioner mogen noemen.

Klik hier voor het volledige interview