079 - 316 50 73 info@dezorgpraktijk.nl

vergoeding_illustratieIeder jaar selecteert het KNGF de beste (aanvullende) polissen voor fysiotherapeutische zorg. Vorig jaar selecteerden zij acht beste zorgpolissen met ruime of onbeperkte dekking.
Dit jaar selecteerden zij (slechts) vier polissen die leveren wat zij beloven, omdat de andere polissen volgens de informatie een behandelindex of -gemiddelde hanteren waar fysiotherapeuten die meer behandelen op afgerekend kunnen worden. Polissen waarbij een fysiotherapeut gestimuleerd wordt om minder te behandelen, terwijl de verzekerde juist heeft gekozen voor een ruime dekking omdat hij op die manier verwacht aanspraak te kunnen maken op meer behandelingen, kunnen zij niet positief aanbevelen. Hopelijk zijn er volgend jaar wel meer polissen die aan de KNGF criteria voldoen.

Onderstaande polissen beveelt het KNGF van harte aan:

  • Naam Verzekering————Naam Aanvullende Verzekering

  • IZZ Basisverzekering———Restitutie en Zorg voor Zorg + Extra 3
  • DSW Basisverzekering——-AV Top
  • InTwente Basisverzekering–AV Top
  • Stad Holland Zorgpolis——-Uitgebreid Aanvullend (max 36)

Daarnaast kunt u kijken op ons overzicht 2017

 Pas op voor de behandelindex!

Veel zorgverzekeraars hanteren een ‘behandelindex’ of een behandelgemiddelde. Deze index geeft aan wat het behandelgemiddelde van een praktijk is ten opzichte van het landelijke gemiddelde van de betreffende zorgverzekeraar. Zorgverzekeraars bepalen zelf deze behandelindex, de indexen verschillen dus per zorgverzekeraar en worden niet duidelijk inzichtelijk gemaakt. Dat is lastig.

Door deze behandelindex zijn fysiotherapeuten soms, bij behandelingen gehouden aan het ‘landelijk gemiddelde’ dat zorgverzekeraars voor een bepaalde klacht hanteren. Fysiotherapeuten die meer behandelen kúnnen hierop afgerekend worden en dat kan voor een praktijk verstrekkende gevolgen hebben, tot het uitsluiten van een contract aan toe.

Tegen deze behandelindex wordt momenteel sterk geageerd vanuit, oa het beroepsveld. Hopelijk heeft dit spoedig effect en kan het KNGF volgend jaar weer méér dan vier zorgpolissen warm aanbevelen.