079 - 316 50 73 info@dezorgpraktijk.nl

zwangerHet lichaam in rep en roer

Bij zwangerschap verandert er van alles in je lichaam. Je hele interne huishouding is nu voor twee personen ingericht. Soms kun je daardoor lichamelijk en/of geestelijk uit evenwicht raken. Dit leidt tot de bekende zwangerschapskwaaltjes zoals misselijkheid, vermoeidheid en lage rugklachten. ‘Dat hoort er nu eenmaal bij’, hoor je vaak en de klachten kunnen zelfs zoveel last veroorzaken dat het steeds moeilijker wordt om nog normaal te functioneren.
Voor zwangere vrouwen zijn een heleboel medicijnen taboe. Of misschien bent je zelf al terughoudend met uw medicijngebruik, net als veel andere zwangere vrouwen? Acupunctuur is dan een prima alternatief.

Wanneer acupunctuur?

Met acupunctuur worden zwangerschapsklachten behandeld op een natuurlijke manier en zonder het kind in gevaar te brengen. De behandeling is er op gericht om uw lichaam en uw energie-huishouding weer in balans te brengen.
Daarnaast kan acupunctuur worden ingezet om de bevalling op gang te brengen, en om de pijn tijdens de bevalling te verlichten.

Bij een stuitligging kan acupunctuur zelfs helpen bewerkstelligen dat het kind zich rond de 34e week van de zwangerschap omdraait! Uit onderzoek blijkt dat deze behandeling in maar liefst 25% van de gevallen succesvol is!

Bij de onderstaande klachten blijkt acupunctuur vaak succesvol:

 • misselijkheid
 • maagklachten
 • hoofdpijn
 • rugpijn
 • extreme vermoeidheid
 • aambeien
 • slaapproblemen
 • zwangerschapsjeuk
 • constipatie
 • harde buik
 • hoge bloeddruk
 • angst, paniekaanvallen
 • dreigende miskraam of miskraamverleden

 

Wat doet acupunctuur?

Acupunctuur zet het lichaam aan zichzelf te genezen. Uw acupuncturist zet uiterst dunne naalden aan op bepaalde punten van het lichaam. Hierdoor wordt de energiestroom in uw lichaam gereguleerd. Na maximaal zes behandelingen is duidelijk of de behandeling ‘aanslaat’. Vaak zijn de problemen dan al aanzienlijk verminderd of zelfs geheel verdwenen.

Tip!
Als je een acupunctuur behandeling overweegt, bestaat de mogelijkheid om kosteloos en vrijblijvend een gesprek te hebben (15 minuten), bel gerust.